KONSTEN ATT STOPPA EN KONG DEL 3

Den svåra Kongen
En av de enklaste, smartaste och mest hållbara hundleksakerna som finns på marknaden är kongen. För ett par nummer sedan hade vi första delen i vår "konsten att stoppa en Kong skola", här följer tredje delen. Den riktigt svåra Kongen som gör att du kan titta på en långfilm medan hunden roar sig.

För att du skall kunna använda dig av detta recept skall din hund kunna lösa den medelsvåra Kongen uppgiften utan prob- lem, annars är detta uppdrag lite för svårt och din hund kan ge upp.

1. Blanda yoghurt och havregryn tills det blir en hård smet. Bred insidan av kongen med något riktigt gott och kladdigt, till exempel jordnötssmör eller leverpastej.

2. Lägg sedan det absolut bästa du kan tänka dig i Kongens nedre ände, vid det lilla hålet.

3. Varva därefter havregrynssmeten med godsaker av bästa sort tills den är helt fullproppad.

4. Sätt i två hundkex i den stora änden och se till så att de sitter ordentligt fast i smeten.

5. Frys ner den ordentligt.

6. Ta fram den vid behov. Vänta på att hunden sitter och tar ögonkontakt, eller gör något annat du tränat med den och ge hunden därefter Kongen som belöning för utfört uppdrag.

7. Sträck ut dig själv i TV soffan. Ligg och slappa och zappa medan den annars så rastlösa hunden nu är fullt upptagen med att lösa en svår nöt. Du kommer antagligen ha mer än två timmar på dig innan hunden är klar.

Ha hela tiden en Kong i frysen, och ta fram den vid behov.

Lycka till!

© Hundens Utbildningsakademi 2011, www.hundisverige.se