OM OSS

Här hittar du kvalificerad och modern kunskap om hundar kombinerat med ett personligt bemötande. Vår filosofi är att du ska ha kul när du lär dig nytt tillsammans med din hund, det stärker relationen mellan dig och din bästa vän.

Vi kombinerar kvalificerad, modern hundträning och hundutbildning med ett personligt bemötande. Vi menar att det alltid, utan undantag, ska vara kul att träna hund och att lära sig mer om hur detta fantastiska djur fungerar. Alla aktiviteter tillsammans med våra hundar är lärande och bygger vår relation med dem - därför är det avgörande för oss att utgå från en positiv grundsyn. Hur ser du på din hund och vill du utvecklas tillsammans med din bästa vän?

Vi är övertygade om att det är viktigt att träna hund på ett sätt som känns rätt och etiskt riktigt. För vår del betyder det bland annat att vi aldrig använder oss av obehag eller bestraffning. Vetenskapen säger att det effektivaste sättet att träna är genom positiv förstärkning, det vill säga att berömma och belöna de beteenden vi vill se mer av. Det är ett kvitto på att vi tänker rätt eftersom all aktivitet på Hundens Utbildningsakademi vilar på just positiv förstärkning.

I våra ögon är kunskapen om hunden ett dynamiskt område som står under ständig utveckling. Det är fantastiskt roligt att få vara med och följa utvecklingen, men ännu roligare att vara delaktig i att föra den framåt. Därför vidareutbildar vi oss ständigt, med vidgade vyer som en bonus.

Följer du med oss på resan framåt?

SÅ FUNKAR DET!

Vi som jobbar under namnet HUAhund driver egna företag och arbetar med hund på deltid.

Just nu är vi två personer som är aktiva:

Yve Alkeborn Positiv hundkraft (Österlen)
Marie Sehlin HundProPlus (Malmö)


VALPERBJUDANDE!

När man skaffar hund finns det en rad saker att tänka på redan innan man får hem valpen.
Därför erbjuder vi dig att gå samma valpkurs två gånger och bara betala för första gången.
När du bestämt dig för att köpa hund, eller väntar på din valp kan du gå en kurs utan hund. När valpen sedan är på plats får du gå grundkursen igen, fast nu med hund och du betalar ingenting.
Vi tror att detta är det bästa sättet att verkligen få mesta möjliga ut av din valpkurs.

Passa även på att köpa boken "Din vän valpen" för ytterligare hjälp, skriven av Natasja Wallin.