ÖSTERLEN


INSTRUKTÖR
YVE ALKEBORN

Nästa kursstart  Träningsklass:
Lördag 29 april
Tid:
Kl. 10-11.30
Datum:
29 april, 6, 13, 20, 27 maj, 3 juni
Antal: 3 - 6 ekipage


MIXXA TRÄNINGSKLASS

MIXXA “Den belönande hundsporten” är en ny svensk original hundsport. Och en perfekt aktivitet i vardagen. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, Tricks, Nosarbete, och andra aktiviteter inom hundträning.

M I X X A finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.
I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

M I X X A är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas.
Du går efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar och moment som skall utföras.
Sporten kräver större yta vilket gör att träningen kommer ske utomhus till stor del.
Kläder efter väder.

VÄGEN DIT

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.

MÅLET MED KURSEN

Målet med kursen är att gå igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!

KURSENS OMFATTNING

Kursen består av 5 träffar på 1,5 tim, där praktik och teori varvas. Sista träffen går vi en hel bana.

PRIS

1750 kr

ANMÄL DIG HÄR!