Hundar kan ta upp spannmål!

"En ko är med sina fyra magar en 'levande foderfabrik' och bryter själv ner såväl cullulosa som fibrer. Du, jag och exempelvis grisen har omkring 7 meter tunntarm som bryter ner och omvandlar kolhydrater till omsättningsbar energi. Hunden, som i grunden tillhör asätande djur, är endast en kort tunntarm och behöver hjälp med att bryta ner kolhydrater.

Det är här extrudering kommer in. Genom denna tillverkningsprocess av foder bearbetas råvaran först till ett mjöl. Sedan pressas mjölet under högt tryck, temperatur över +100°C, ånga och friktionstryck genom en cylinder. Slutligen pressas materialet genom en dosa och trycket ökas ytterligare för att sedan snabbt falla till atmosfäriskt tryck när materialet lämnar maskinen. Resultatet blir en snabb ångavgång och materialet expanderar eller 'poppar' ungefär som popcorn, vilket ger lägre volymvikt.

Extrudering har även fördelen att smaken blir bättre. Processen är även hygenisk, då alla bakterirer dör i processen.

Hunden kan, med hjälp av att råvaran genomgått denna extrudering, tillgodogöra sig bland annat kolhydrater, som annars skulle passera rätt igenom hunden." (Källa: Halla hundfoder)

Om man gör allt detta, kan hunden ta upp spannmål. Då måste det vara naturligt. Eller?