AKTIVERING PÅ PROMENADEN

Hur ser det ut när du är ute och går tillsammans med din hund? Är ni ett team på promenad, eller går ni var och en i er egen värld. Dessvärre är det vanligt att det är det senare som är närmare sanningen än det första. Genom att göra er promenad aktiv, kan det bli ändring på detta och vi kan garantera er en bättre relation på köpet!

Tips 1
Börja promenaden redan innan ni går ut med några ögonkontaktsövningar och något annat som hunden är riktigt bra på. Ställ på det viset in hunden i samarbetsläge. Så fort ni kommit ut genom dörren gör ni samma sak igen. 

Tips 2
Om hunden har lite problem med att dra i kopplet, lägg ner stor tid i början på promenaden på att arbeta med detta. På det viset fortsätter du att ställa in hunden i samarbetsläge, samtidigt som ni jobbar med det som ni har problem med. Hunden blir dessutom rikligt belönad för att den går tillsammans med dig, istället för att ha näsan i backen och upptäcka vad som hänt sedan sist. 

Tips 3
När ni har kommit en bit på promenaden, stanna till och träna några övningar innan ni fortsätter. Du skall kunna erbjuda hunden något som matchar det den hittar på egen hand. 

Tips 4
Om du skall gå en längre promenad, helst minst en timme, lägg ett spår medan hunden väntar och ta spåret när ni kommit tillbaka igen. På det sättet får ni maximalt ut av tiden och promenaden. Hunden blir dessutom härligt trött efter spåret. 

Tips 5
Om ni passerar något som ni kan balansera på, så ta tillfället i akt. I skogen kan det vara nerfallna träd, stenar eller stengärdsgårdar. I stan kan det vara parkpänkar, murar eller någon form av utsmyckning. Träna på det viset balans och självförtroende. 

Tips 6
Stanna på ytterligare ett ställe. Bind fast hunden och gör lite olika godisgömmor, i träd, under stenar, på stenar, i gräset, etc. Hämta sedan hunden och var själv den som "hittar" det fantastiska, så att hunden förstår att det är du som hittar det som är verkligt intressant. 

Tips 7
Om du har svårt att komma på vad ni skall träna på för övningar så kan vi tipsa om RallyMix® som erbjuder varierad träning som är lätt att ta med sig ut på promenaden. 

Om era promenader ser ut på det här viset så kan vi lova att ni dels kommer att ha det roligare tillsammans och att ni dessutom kommer att få en mycket gladare och nöjdare hund.