KONSTEN ATT STOPPA EN KONG DEL 1

Nybörjar Kongen
Mina amerikanska vänner har alltid pratat om hur fantastiskt det är med en Kong. Den har verkat lösa alla problem. Jag har inte fattat något alls. Mina hundar har inte gillar dessa gummibollar nämnvärt och inte var det någon konst att få ut innehållet heller. Den uppfattningen fick jag däremot helt ändra på, när jag lärde mig hur man stoppar en Kong. Nu sjunger även jag Kongens lov. Vi skall därför sprida detta Kongevangelium vidare. 

En Kong är gjord i gummi. Det är ett förträffligt material att göra leksaker i. Det är naturligt, så om hunden, mot förmodan, skulle bita sönder den, så är det inte något som skadar den. De håller fantastiskt bra. Vår rottweiler, som med lätthet biter sönder allt hon tilldelas inom loppet av ett par minuter, har hittills inte gjort mer än svaga bitmärken på Kongen. Man kan dessutom lära en hund att bli Kongberoende och när man väl lyckats med det, får man behålla skor och annat som hunden annars gärna demolerat. Som om inte det var nog, hunden får sysselsättning. 

Det ligger en viss teknik i hur man får hunden att förstå att den är lika fantastisk som jag anser och därför skall vi skriva om hur man stoppar den, och hur man kan göra en Kong olika svår, beroende på hur man stoppar den. Håll till godo. 

Nybörjar Kong
Spruta in lite mjukost på tub i botten av Kongen. Lägg därefter i torrfoder tills du kommer till hälften, se till att pressa ihop dem ordentligt, så att de riktigt fastnar i osten. Ta en bit korv, ett par delar av en köttbulle eller något annat hunden verkligen gillar och lägg i. Fyll åter på med torrfoder tills du nästan når toppen av Kongen. Det är viktigt att pressa ihop ordentligt. Ta åter lite mjukost och tryck därefter in några stora kex eller stora torrfoderbitar eller något annat som sätter stopp i Kongens stora hål. Vänd den upp och ner och skaka den ordentligt. Absolut ingenting skall trilla ur den. 

Servera till hunden.

Det kommer nu att ta 20-30 minuter för din hund att komma på hur man tömmer den. Din hund har under tiden fått lite mental stimulans. Tänk också på att du nu har serverat en mängd mat till din hund, och att denna mängd skall tas bort från hundens dagliga ranson, så att hunden inte blir överviktig. 

Lycka till med Kongberoendet. 

© Hundens Utbildningsakademi 2011, www.hundisverige.se