MALMÖ


KURSLEDARE:
MARIE SEHLIN

Foto: Fredrik Rambris

Nästa kurs i Startklass: 

Här kommer det stå när nästa kurs startar. 


PRIS 

1900 kr

VAR

Malmö

Max 6 deltagare

MIXXA STARTKLASS

Mixxa är en svensk orginal hundsport. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra idéer inom hundträning.

Mixxa finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.

I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

Mixxa är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar långsamt), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras.

MÅLET MED KURSEN

Målet med kursen är att gå igenom Startklassens samtliga skyltar, utveckla ert samarbete, finslipa kunskaperna om regelverket och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!

FÖRKUNSKAPER

Du har tidigare genomfört Mixxa Träningsklass

VÄGEN DIT

Vid varje kurstillfälle lär vi oss de nya skyltarna och börjar sakta foga samman dessa till en hel bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra trix, bli ännu mer signalsäker, samt kunna sitta, ligga och stå i olika positioner.

Mixa handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och röstbelönin, och på det viset ha roligt tillsammans.

KURSENS OMFATTNING

Kursen består av 5 timmar, där praktik och teori varvas, samt en avslutande träningstävling i Startklass.

ANMÄL DIG HÄR!

Obs: Site Builder har inget alternativ att lägga till mer än 9 fält i formuläret.