MALMÖ


KURSLEDARE:
MARIE SEHLIN


Nästa kurs i Träningsklass: 

3 april 


PRIS:

1900 kr

VAR

Byrackaforevers lokaler i Lomma

Max 6 deltagare

MIXXA TRÄNINGSKLASS

MIXXA “Den belönande hundsporten” är en svensk original hundsport. Och en perfekt aktivitet i vardagen. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, Tricks, Nosarbete, och andra aktiviteter inom hundträning.

M I X X A finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.
I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.

M I X X A är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas.
Du går efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar och moment som skall utföras.
Sporten kräver större yta vilket gör att träningen kommer ske utomhus till stor del. Kläder efter väder.

MÅLET MED KURSEN

Målet med kursen är att gå igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans! Kanske hinner vi testa några skyltar från nästa klass också. 

VÄGEN DIT

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.

Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och rösten, och på det viset ha roligt tillsammans. Du får småkort med alla skyltar att ha i fickan så du lätt kan träna hemma.

FÖRKUNSKAPER

Detta är en kurs för alla. Den passar både nybörjare och dig som kommit längre i din träning. Men även dig som är mer avancerad. 

KURSENS OMFATTNING

Kursen består av 2 timmars teori och 5 timmar praktik, teorin varvas även i de praktiska tillfällena. Sista tillfället siktar vi på att gå en hel bana.

ANMÄL DIG HÄR: