SPECIALKURS


KURS BESKRIVNING:

Vi kommer bland annat arbeta med delar ur agilityn. Fokus ligger på att göra allt på ett säkert sätt samt att lägga en god grund för att gå en agilitykurs i framtiden.
Färdigheter så som signalstimuli, att hunden väntar på signal från dig innan den startar ett beteende. Användbart i många situationer.
Kontakt. Det är kul när hunden har koll på dig också mitt i allt roligt som finns runt omkring.
Fokus. Att hunden fokuserar på uppgiften och kan växla tempo. Allt måste inte gå fort här i livet.
Självförtroende. En hund med gott självförtroende kommer ta sig an livet med ett större lugn och utmanar sig själv på egen tass.
Förarens ansvar. Det är vi människor som valt att hunden ska göra vissa saker, hunden hade nog gjort andra grejer om den valt själv. Då ligger det ett stort ansvar på oss att vi gör detta roligt och värdefullt, samt att vi vägleder tydligt så att hunden inte blir osäker.
Kroppskontroll. Det är oerhört viktigt att jobba med hundens kroppskontroll om du tänkt utöva någonting som innehåller hoppande, rusande, snabba svängar, hastiga rörelser, långsamma rörelser, böjande mm.
Många av de saker vi gör med hundar gör de inte daglig dags på egen hand. Och att träna upp kroppskontrollen höjer även självförtroendet.
Lek. Detta magiska ord. Vissa säger; "min hund leker inte". Det första jag tänker då; ni leker kanske inte på samma sätt. Vi är ju trots allt två olika arter. Då får vi knäcka koden hur hunden vill leka. Och sen hur hunden vill leka med oss människor. På hundens villkor. Det kan vara olika.
Glädje. Om hunden inte gör det vi tänkt och verkar distraherad eller låg. Undviker oss eller verkar vilja något annat. Då måste vi stanna upp och lyssna. Något är fel. Det kan var läskigt, För svårt. Tråkigt. Då tjatar vi inte. Det ska vara kul! Det kan vara så enkelt att hunden är kissnödig.

Fokuserade hundar väntar på frisignal. Foto: Fredrik Rambris

BAKGRUND:

Denna kurs är skapad tack vare kursare som hade önskemål utifrån lite frågor de hade.
Kan man börja träna agility med en valp?
Hur får jag min hund att sitta kvar när jag ska ta en bild? Hur får jag min hund att fokusera på mig runt andra roliga saker?
Detta är några saker som undrades.
Ok. Tänkte jag, jag skapar en kurs där vi tränar på moment som är bra att kunna i många sammanhang. Vi lägger extra fokus på att vänta på frisignal. Alltså att hunden ska stanna där den är tills du säger till att den ska göra något annat. Vi lägger extra fokus på att arbeta koncentrerat på en sak i taget och kontrollerar tempot en smula. Ibland när det händer mycket på en gång hinner inte hunden sortera och det är då den kan tappa fokus på oss.
Men agility, kan jag lära ut sånt? tänkte jag. Nja, inte allt vad agility innebär, det har jag inte riktigt lärt mig än men jag är ju trots allt klickerinstuktör så jag kan ju det där med hur man hjälper en hund att förstå vilket beteende som är lönsamt. Men är det inte farligt om man tränar agility fel då? Jo det är det, därför har jag lagt extra energi på att fortbilda mig, förutom det jag redan kunde från instruktörsutbildningen, om hundens rörelseapparat och muskulatur. Så jag har rätt bra kolla på vad man ska undvika och hur du förebygger skador.

Zmilla balanserar självsäkert på en hög sten. Ziggie står still och väntar

VIKTIGT

Vi kommer vara max 6 deltagande hundar på kursen. Detta för att miljön ska bli så stressfri som möjligt. Även för att jag vill hinna hjälpa alla så bra som möjligt.
Använd sele på hunden under denna kursen. Gillar inte hunden sele så är det fast halsband som gäller.
På mina kurser är det inte tillåtet med halsband som stryper hunden. Det är skadligt för hunden.
Använd koppel upp till 3 meter långt. Flexikoppel är inte lämpligt.
Vi kommer ha hunden både kopplad och lös under kursen. När hunden är lös är den ensam på arenan om ni inte känner er trygga med något annat. Ta med er rikligt med godaste godiset till träningen. När du har fyllt på godisväskan till bredden tar du med dig en extra plastpåse med lite extra. Ha med olika leksaker till hunden.
Det är kallt i hallen så var klädd så du inte fryser. Täcke till hunden om den gillar det. Ta med vatten till hunden. Inneskor så att konstgräset inte blir smutsigt av våra uteskor.

KURSENS OMFATTNING

4 praktiska tillfällen:
Ingen planerad kursstart just nu. Är du intresserad av denna kursen och du har några träningskompisar som också skulle vilja vara med så hör av dig. Jag kan skräddarsy den till er.

PRIS

1600 kronor
I samband med bokningsbekräftelse få du betalningsuppgifter.

PLATS

Plats beror på kursupplägg


ANMÄL DIG HÄR:

Obs: Site Builder har inget alternativ att lägga till mer än 9 fält i formuläret.